Fordítóiroda a twitteren
Kattints ide az azonnali árajánlathoz!
28 Május

A jól képzett fordító angolról magyarra is kiválóan fordít

Napjainkban a legtöbb ember igyekszik elsajátítani legalább egy idegen nyelvet, az egyszerűbb boldogulás érdekében. Valóban, az élet számos területén hasznos lehet, ha anyanyelvünkön kívül ismerünk más nyelveket is. Szerencsére ma már az iskolákban tanulnak idegen nyelveket a fiatalok, és az idősebb generáció számára is elérhető a nyelvtanulás a különböző tanfolyamoknak köszönhetően.

Bővebben
27 Május

Olasz fordító a sikeres üzleti kapcsolatokhoz

Napjainkban már nagyon sok vállalkozó fordul nyugati és északi szomszédaink felé, közös projektek tervezése és kivitelezése reményében, illetve érkeznek hazánkba ezekből az országokból hasonló elképzeléssel üzletemberek, vállalkozók. Azonban egyáltalán nem lehetetlen az sem, hogy délebbről érkezzenek remek ajánlattal, kiváló üzleti feltételeket ajánlva a leendő partnerek, üzlettársak.

Bővebben
15 Május

Fordítás árak, avagy hogyan kalkuláljunk?

Épp egy érzékeny témájú e-mailt fogalmazok, amikor csörög a telefon, hogy a fordítás árakról érdeklődjön. „Van 2 db, A4-es méretű számlám, magyarról románra, mennyibe kerül?”. Az Ügyfél szeretné tudni a fordítás árakat és igaza van – telefonon ennél precízebben ki sem fejthette volna a dokumentum paramétereit. De a kulcsszó itt van elrejtve: telefonon.

Bővebben
14 Május

Fontos a megbízható, pontos német fordítás

Mivel az Európai Unió biztosítja a tagállamok állampolgárainak azt a lehetőséget, hogy külföldön dolgozzanak, nagyon sokan élnek is vele. Ezekben az esetekben szükséges a különböző dokumentumok lefordítása az adott ország hivatalos nyelvére. Egy fordítóiroda segítségével ma már nagyon könnyen megoldható az angol és a német fordítás, illetve az egyéb nyelvekre történő tolmácsolás is.

Bővebben
13 Május

Fordító magyar német nyelvtudással

Manapság hazánkból is – akárcsak a többi szomszédos országból – sokan dolgoznak, illetve tanulnak német nyelvterületen. Ez azzal jár, hogy rengeteg hivatalos iratot (oklevél, születési- vagy házassági anyakönyvi kivonat, szakképesítést igazoló dokumentum) szükséges lefordíttatni német nyelvre, amelyeket érdemes időben intézni, hiszen a fordító magyar német viszonylatban nagyon elfoglalt.

Bővebben
12 Május

Nagyon szeretjük a román fordításokat

„Tetszik ez a pólóm, Tomi?” „Hát, olyan román-kék.” Hallom a párbeszédet a „tuján”. És az jut róla eszembe, hogy 35 évesen megöregedtem. Egyrészt azért, mert a párbeszédet folytatók biztosan nem értenék a „tuja” kifejezést, másrészt pedig én nem hallottam még soha a „román-kék” jelzőt. Mindenesetre „vicces”. De hogy jön mindehhez a román fordítás? Elmondom, figyelj.

Bővebben
11 Május

Orvosi fordítás, na ez az, ami másra tartozik

Szóval, egyvalamit szögezzünk le: az orvosi szakfordítás nem a szakfordítótól lesz jó. Orvosi fordítást főleg azok az orvosok végeznek, akik rendelkeznek a megfelelő nyelvi kompetenciával. Rengeteg zárójelentést hoztok hozzánk, hogy vállalunk-e orvosi fordítást. Nos, ez az egyvalami, amit fenntartással kell kezelnünk.

Bővebben
10 Május

A profi fordító német nyelvből is precízen dolgozik

Napjainkban már egyre többen beszélnek egy-egy idegen nyelvet, amely nagy segítség lehet úgy a munkahelyen, mint a mindennapi életben is. A legtöbben az angol nyelvvel boldogulnak el nagyon jól, de sokan ismerik és használják a német nyelvet is.

Bővebben
09 Május

Megbízható segítség a fordító iroda

A legtöbb ember élete során többször is találkozhat olyan kihívásokkal, amikor szüksége lehet professzionális segítségre egy szöveg lefordításához valamilyen idegen nyelvre. Legyen szó pénzügyi, jogi vagy műszaki szövegek fordításáról, a pontos és megbízható munka elvégzéséért érdemes egy fordító iroda segítségét kérni.

Bővebben
08 Május

Erkölcsi fordítás hitelesen

Régen írtam már én (azaz Görögh Attila), az utóbbi bejegyzések egy társzerzőtől származnak, de annyi telefont kaptam a következő kérdéssel, hogy nem tudom nem megosztani. Jobb, ha írásban, és közérthetően írok Nektek az erkölcsi fordításról hitelesen, így legalább átgondoltabban tudok értekezni, mint telefonban, a pillanat hevében. :)

Bővebben
07 Május

Megoldás a fordító magyarról angolra

Sokan közülünk már elég jól megbirkózunk az angol nyelvvel, azonban bármikor adódhat olyan helyzet, amikor szükségünk van egy hozzáértő, precíz szakfordító szolgálatára. Amennyiben egy külföldi állásban vagyunk érdekeltek, abban az esetben is érdemes pontos fordítást végeztetni, amiben segítségünkre lehet egy megbízható fordító magyarról angolra való fordítással, hiszen csak így lehet számunkra előnyös a „bemutatkozás”.

Bővebben
04 Május

A fordítóiroda világa

Akár kis- vagy középvállalkozásban is dolgozzunk, a nemzetközi kapcsolatok és a globalizáció révén előbb-utóbb szükségünk lehet különböző dokumentumok idegen nyelvű fordítására. Annak érdekében, hogy ne kelljen minden alkalommal keresgélnünk egy adott nyelvben és adott témában jártas szakfordítót, érdemes kialakítani egy hosszú távú és jól működő munkakapcsolatot egy megbízható fordítóiroda csapatával.

Bővebben
Újabb hírek Régebbi hírek

ArchívumCímkékLegolvasottabb