Fordítóiroda a twitteren
Kattints ide az azonnali árajánlathoz!
30 Június

Bízzuk a szakfordítást hozzáértő szakemberekre

A különböző foglalkozásokat egyedivé és érdekessé teszi a saját szaknyelvük, amelyet főként azok ismernek, akik jártasak az adott területen. Nekünk, kívülállóknak egy-egy ilyen szakkifejezésekkel „teletűzdelt” mondat, úgy tűnhet, mintha valamilyen idegen nyelven hangzana el. A legtöbb cégvezető ma már ismer valamilyen idegen nyelvet, de bármennyire is birtokában legyen ennek a tudásnak, adódhatnak olyan helyzetek, amikor szükséges lehet a szakfordítás elvégzése profi fordító által.

Bővebben
14 Június

A lektorálás fontossága

Bizonyára néhányunkkal előfordult már, hogy fáradtságot nem ismerve dolgoztunk, készültünk valamilyen idegen nyelvű szöveg bemutatására, amelyet olyan sokszor átnéztünk, hogy szinte betéve tudtuk az egész textust. Mégis, amikor eljött a nagy nap, és már kezünkben volt a kész, kinyomtatott szöveg, akkor vettük észre a ki nem javított hibákat. Ezeknek a kellemetlen helyzeteknek az elkerülésére remek megoldás a lektorálás.

Bővebben
13 Június

Könnyebb vagy nehezebb a magyarról angolra fordítás?

Vitázhatnák arról, mi laikusok, hogy melyik nyelvről könnyebb fordítani – idegenről anyanyelvre vagy fordítva – és vitázhatnának a szakemberek is, valószínűleg sehol sem születne egységes álláspont. Hiszen nem vagyunk egyformák, van, akinek az egyik típusú fordítás megy könnyebben, és van, akinek a másik. Sok esetben előfordul, hogy bár egy fordítónak magyar az anyanyelve, mégis a magyarról angolra fordítás a könnyebb számára.

Bővebben
07 Június

Minőségi fordítás magyarról angolra

Napjainkban az élet minden területén előnyt jelent, ha ismerjük az angol nyelvet. Ennek ellenére, bármennyire is jól beszéljük az angol társalgási nyelvet, üzleti-, vagy akár magánéletünk során, elkerülhetetlen, hogy néha szakfordítóhoz forduljunk segítségért. Bár sokak számára úgy tűnhet, hogy a fordítás magyarról angolra nem ördöngös feladat, mégis sok „csavart” és buktatót rejthet ez a tennivaló, a nem hozzáértők részére.

Bővebben
06 Június

Angolra fordítás profi szakember segítségével

Az angol nyelv gyorsuló ütemben kezd világnyelvvé válni, és aki valamilyen vállalkozást vezet, az tudja, hogy napjainkban szinte elkerülhetetlen az idegen nyelvű üzletféllel való együttműködés. Az érvényesülés és a nyereség érdekében nagyon fontos, hogy „szövetséges” legyen egy külföldi partner. Ezekben a helyzetekben, amennyiben nem tudunk más közös nyelvet használni, az angolra fordítás remek eszköze lehet az üzlet gördülékeny lebonyolításának.

Bővebben
04 Június

Remek munkát végez a francia fordító

Napjainkban az angol nyelv olyannyira „uralkodóvá” vált, hogy a nemzetközi információcserére gyakorlatilag csak ez a jellemző. Azonban a francia kultúra fantasztikus, a francia divat irányadó, a francia táj festői szépségű, és a francia nyelv dallamos, fülbemászó, és már nem is csodálkozunk nagyon, amikor eme csodálatos országot látogatjuk, ha a franciák nem igazán hajlandóak megszólalni más nyelveken.

Bővebben
03 Június

Könnyen megoldható a hiteles fordítás

Elég gyakran kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor egy hivatalos dokumentumunkról nem elég csupán egy egyszerű fordítást készíttetni, hanem az adott ügy elintézéséhez, szükséges az irat hivatalos fordítása is. A legtöbb ember járatlan ebben a témában, ezért a „nyakába veszi” a várost, és elindul megkeresni egy hivatalos fordítóirodát.

Bővebben
Újabb hírek Régebbi hírek

ArchívumCímkékLegolvasottabb