Hívjon most!

Válogatósak vagyunk, mint az angol fordítók

Egy újabb headline, aminek semmi köze sincs az angol fordítókhoz (mindig velük „dobálódzom”). Hehe. Nna jó, nem igaz, hogy semmi köze nincs hozzájuk, valami mégiscsak van, de azért nem sok. Elmondom, miről van szó, figyeljetek! Sokakban ellenérzést váltunk ki ezzel a kis „húzásunkkal”. A következő a helyzet, nem kertelek:

Ügyfelek tekintetében válogatósak vagyunk. Nagyon válogatósak. Amikor azt írom a honlapomon, hogy a kis- és középvállalatok fordítóirodája vagyunk, azt komolyan gondolom. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mind a magánembereket, mind a nagyvállalatok csak módjával szolgáljuk ki. Megvan a magunk kis ügyfélköre, és sok-sok olyan tender van, amiért „nem hajolunk le”. Durva, de igaz. Sok ajánlatkérőnek ez nem tetszik, természetesen. Teljes szívemből meg tudom érteni őket. De a másik oldalon ott vagyunk mi: limitált a munkaidőnk (napi 10-12 óránál nem szeretünk többet dolgozni), limitált az energiánk (a türelmünk), limitált az ingerküszöbünk, limitált a kollégáink (pl. az angol fordítóink) száma is. Tudom – tudom: az Ügyfelek energiája sosem véges 1-2 jól irányzott megrendeléshez :)

És hogy mi köze ennek az angol fordítókhoz? Hát, hogy ők sem vállalnak ám el akármit. Tisztában vagyok vele, hogy a visszautasítás sokakban unszimpátiát vált ki, de amit elvállalunk, azt 100%-osan szeretnénk végezni. Ha valamilyen megbízást nem vállalunk el, az azért van, mert „fullon” vagyunk, „kimaxoltuk” magunkat. A felelősségteljes embernek tudnia kell nemet mondani. Azt hiszem, meg is magyaráztam a bizonyítvány fordításomat! (Ha valaki olvassa ezt a posztot, annak 10 kedvezményt adok, csak jelentkezzen megrendeléskor a „blog-olvasói” kedvezményre.)